Home » Помощ » Обща информация » Каква е разликата между защита на директория и WHOIS защита?

Каква е разликата между защита на директория и WHOIS защита?

Като собственик на уебсайт вероятно инвестирате много време и енергия в старателното проектиране на всяка страница на вашия сайт и също така да се уверите, че посетителите Ви намират стойност в съдържанието, което публикувате онлайн. Един аспект на управлението на вашия уебсайт, за който може да не мислите толкова често, е сигурността както на съдържанието на вашия сайт, така и на личната Ви информация. Въпреки че боравенето със сигурността на сайта може да звучи сложно и смущаващо, ние предлагаме мощни, но лесни за използване инструменти. В тази статия ще се съсредоточим върху уникалните възможности и разликите между две от най-основните функции за сигурност, с които разполагате – WHOIS защита на поверителността и защита на директория.
 

Какво е WHOIS защита?

Всеки път, когато регистрирате домейн, от вас се изисква да предоставите личните си данни за контакт. В някои случаи тези данни ще бъдат достъпни за всички, но благодарение на WHOIS защитата, можете законно да ги скриете без никакви неблагоприятни ефекти. За повече информация как работи тази защита, можете да разгледате нашата статия за това какво представлява WHOIS защитата.

Какви са спецификите на WHOIS защитата?

Закупуването на WHOIS защита е единственият начин да гарантирате, че личната Ви информация остава скрита от обществеността, като същевременно позволява на хората с основателни причини да се свържат с вас да Ви изпратят съобщение. И за разлика от много други функции за сигурност, всеки собственик на домейн може да защити своите WHOIS данни, дори клиенти, които използват нашия безплатен хостинг план. WHOIS защитата може да бъде добавена към домейн, което вече притежавате, или можете да закупите нов домейн заедно с добавката за поверителност. За да научите как да активирате тази функция, можете да прочетете нашата статия за това как да закупите WHOIS защита на домейна.
 

Какво е защита на директория?

Докато WHOIS защитата се фокусира върху скриването на личните Ви данни, защитата на директория има за цел да ограничи достъпа до страници на вашия уебсайт, които съдържат чувствителна или привилегирована информация. За да постигне това, всеки посетител трябва да въведе валидно потребителско име и парола. Ако някоя от тези части информация е неправилна, защитената страница не се показва. За да научите повече за тънкостите на тази функция за сигурност, можете да прочетете нашата статия за това какво представлява защитата на директория.

Какви са спецификите на защитата на директория?

Когато настроите защита на директория, можете да затворите части от сайта и да направите тези защитени секции достъпни само за малък брой посетители. Можете също да присвоите уникални комбинации от потребителско име и парола на всеки посетител. За повече информация може да прочетете нашата статия за това как да активирате защита на директорията.
 

Коя опция за сигурност е по-важна?

Оставянето на вашата WHOIS информация отворена за обществеността може да има нежелани ефекти, като увеличаване на нежеланите реклами по телефона и по имейл. В екстремни случаи вашата информация може да се използва и за измама със самоличност. И поради тази причина считаме WHOIS защитата за по-важна. Затова Ви препоръчваме да ограничите достъпа до вашите данни за контакт в WHOIS, като закупите WHOIS защита за вашия домейн.

В случай, че вашият уебсайт съдържа лична информация, която не е предназначена за публично гледане, защитата с парола на уебсайта може да бъде също толкова важна, ако не и дори повече. Добрата новина е, че защитата с парола може да се приложи за секунди и тя влиза в сила незабавно.
 

Могат ли да се ползват заедно WHOIS защитата и защитата на директория?

Най-хубавото на тези две функции за сигурност е, че те могат да бъдат приложени към един и същ уебсайт едновременно. Няма проблеми със съвместимостта или конфликти, когато сайтът Ви е едновременно с WHOIS защита и защитен с парола. Затова можете уверено да скриете данните си за контакт, като същевременно защитавате страниците на уебсайта, които съдържат поверителна информация.
 

Заключение

Поддържането на сигурността на вашия сайт може да не е най-вълнуващата или възнаграждаваща част от работата по уебсайта, но въпреки това е от съществено значение в дългосрочен план. Защитата на вашия уебсайт и WHOIS данните ще Ви донесе спокойствие и потенциално може да Ви спести много време и чувство на неудовлетвореност, тъй като не би трябвало да се справяте с нарушения на сигурността и повикващи СПАМ. Като цяло силно препоръчваме да приложите и двете мерки за сигурност възможно най-рано, в идеалния случай, докато все още изграждате уебсайта си.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ мейл сървър?

Какво трябва да знаете: Може да намерите информация за своя входящ и изходящ имейл сървър в секцията, наречена Имейл акаунти. От там, просто кликнете върху името на своя домейн, отворете раздела, озаглавен Информация, и разгледайте данните, намиращи се в таблицата,...

Как да създам свой имейл акаунт?

Какво трябва да знаете: Може да създадете свой имейл акаунт чрез секцията, озаглавена Имейл акаунти. Там ще намерите формуляр, с помощта на който можете да добавите нов имейл адрес към своя хостинг акаунт. Имейлите са една от най-ранните форми на електронна...

Как да пренасоча своя HTTP трафик към HTTPS?

Какво трябва да знаете: Ако сте създали своя уебсайт с програма като Adobe Dreamweaver или чрез ръчно писане на код, можете да поставите този специален .htaccess файл в основната директория на сайта си. Благодарение на този файл трафикът ви ще бъде пренасочен от HTTP...

Каква е разликата между трансфер и хостване на домейн?

Какво трябва да знаете: Ако хостнете своя домейн със ZETTAHOST.bg, ние ще се превърнем във вашия нов хостинг доставчик. Това ще ви позволи да захранвате уебсайта си чрез нашите сървъри. От друга страна, ако трансферирате домейна си към ZETTAHOST.bg, ние ще бъдем не...

Как да защитя своя акаунт в ZETTAHOST.bg?

Какво трябва да знаете: Най-важното нещо, което може да направите, за да защитите своя хостинг акаунт в ZETTAHOST.bg, е да се уверите, че използвате сложна парола. А ако искате допълнително да подсилите сигурността си, ви препоръчваме употребата на напълно уникална...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This