VPS хостинг

VPS хостинг услугите предоставят по-гъвкави и специализирани решения за различни уебсайтове, които са стигнали лимита на споделения хостинг план. Технологията на VPS (виртуален частен сървър) предоставя по-евтин и с високо качество хостинг, който е запълва разликата между споделения хостинг и dedicated сървърите. VPS хостинга е много ефективно и гъвкаво решение тъй като е базиран на технология за виртуализация на сървъра, която разделя една машина на няколко независими виртуални сървъра, които могат да имат отделна операционна система инсталирана и могат да бъдат рестартирани без да оказват влияние помежду си. Това също позволява root достъп до сървъра и пълен контрол на виртуалната машина. По този начин имате възможността да правите различни промени на вашия виртуален сървър и да инсталирате допълнителен софтуер. VPS е по-подходящ за потребители с повече опит, които искат пълен достъп до сървъра за да го конфигурират самостоятелно и да създадат персонализиран уебсайт. За да направим това по-лесно ние изработихме наш специален контролен панел за VPS (не по различен от този за споделения хостинг) който прави управлението на VPS по-лесен.

Cloud VPS

Нашите VPS услуги работят на гъвкава cloud платформа, която позволява лесното и мигновеното увеличаване на ресурсите на виртуалния сървър. Това Ви спестява време и пари понеже VPS сървъра ще бъде оптимално балансиран и ефикасен. Допълнителните ресурси се предоставят за нула време и задържат производителността на сайта Ви в пикови моменти. Виртуалния Ви сървър също така може да бъде преместен на друга машина без никакви прекъсвания на вашия сайт. Cloud платформите добавят допълнителна стабилност и сигурност.

Независимост и Сигурност

VPS хостинга гарантира, че CPU и RAM ресурсите, с които разполага виртуалния сървър не се споделят с други потребители. Това е подходящо за уебсайтове със значително фиксиран и предвидим трафик понеже в пикови моменти няма допълнителни споделени ресурси, които вашия сайт да използва. Въпреки това, тези ресурси могат да бъдат лесно увеличени. Изолирането между VPS акаунтите на един сървър го прави по-сигурен от споделения хостинг.

VPS или Semi-Dedicated хостинг

VPS хостинга е по-евтин и гъвкав от dedicated хостинга, но semi-dedicated и dedicated хостинг услугите предлагат повече ресурси. VPS услугите са по-независими от semi-dedicated хостинга понеже виртуалните сървъри на една машина не си влияят помежду си и тяхната надеждност е подобна на тази на dedicated сървърите, докато semi-dedicated акаунтите споделят ресурсите на един сървър. Разделянето на сървъра на няколко виртуални сървъра прави VPS хостинга по-ефикасен и рентабилен от dedicated сървърите. Ако искате да използвате dedicated сървър се уверете, че ще имате нужда от всичките му ресурси.

Технология за Виртуализация XEN

Виртуализацията на сървъра се изпълнява от специален софтуер, който служи като слой между хардуера и операционната система на сървъра. Една от тези технологии са Virtuozzo контейнерите, които за съжаление не предлагат реална виртуализация. С тази виртуализация някои от ресурсите са споделени, root достъпа е ограничен, ОС не може да бъде модифицирана и други лимитации. Един професионален хостинг доставчик на VPS би предлагал XEN Hypervisor – технология, която позволява да се инсталира всяка ОС, гарантира пълна автономност на ресурсите, root достъп и различни други опции за персонализиране.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This