Home » WordPress » Администрация » Как се изтрива категория в WordPress

Как се изтрива категория в WordPress

Вече споделихме с вас как се създава категория в WordPress. Както и каква е ползата от категоризацията.  Също така, покрихме и как се изтрива публикация в WordPress. Обаче, ако сте изтрили всички публикации в дадена категория, категория, в която нямате намерение повече да публикувате, как да премахнете и нея?

 

Как се трие категория в WordPress

Премахването на ненужни категории в WordPress е лесна задача. За изпълнението ѝ, ще трябва да извършим само две стъпки:

 

Стъпка 1: Отидете в страницата на категориите

Навярно вече сте запознати с първата стъпка. Също като по-голямата част от действията, които ще извършвате по сайта си, и тук трябва да се намирате в таблото на WordPress-а си.

Подобно на когато създавате категории, за да ги премахнете, трябва да влезнете в страницата с всички категории. Тя се намира под опцията Posts. Когато посочите Posts със стрелката на мишката си, падащото меню ще се покаже, а в него търсим опцията Categories.

Стъпка 2: Изтрийте категорията

Ако искате да изтриете категория, навярно вече сте създавали такава. В този смисъл, презюмираме, че сте запознати със страницата на категориите, какво има на нея и как изглежда тя.

В дясната ѝ половина ще видите кутия, в която са поместени всичките създадени категории.

Намерете тази, която искате да изтриете. Поставете стрелката на мишката върху нея. Ще се появят редица опции. Изтриване (Delete) е най-лесна за откриване, тъй като е в червен цвят.

Кликнете.

Готово.

 

NB! Нито една от публикациите, които са поместени в изтритата категория, няма да бъде премахната.

 

NB! Също така, категорията Uncategorized не може да бъде премахната (но може да бъде преименувана).

Как се променя категория в WordPress

Извършването на промени по категориите ви, също като изтриването им, е лесна задача. Следвайте Стъпка 1 от горната част на този урок. Влезте в страницата с категориите.

Втората стъпка е същата като в горната част, но вместо Delete, ще изберем опцията Edit или Quick Edit.

  • Натискайки Quick Edit, ще активирате скрито подменю, което ще се покаже под името на категорията. В него ще можете да правите промени по името, URL-а ѝ.

  • Опцията Edit, от друга страна, ще отвори отделна страница. В нея ще можете да промените не само името и URL-а на избраната от вас категория, но, също така, бихте могли да изберете на коя друга категория искате настоящата да е „подчинена“, а също така и да напишете описание на категорията, която редактирате.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 5 / 5. Брой гласове: 1

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This