Home » WordPress » Как се изтрива категория в WordPress

Как се изтрива категория в WordPress

Вече споделихме с вас как се създава категория в WordPress. Както и каква е ползата от категоризацията.  Също така, покрихме и как се изтрива публикация в WordPress. Обаче, ако сте изтрили всички публикации в дадена категория, категория, в която нямате намерение повече да публикувате, как да премахнете и нея?

 

Как се трие категория в WordPress

Премахването на ненужни категории в WordPress е лесна задача. За изпълнението ѝ, ще трябва да извършим само две стъпки:

 

Стъпка 1: Отидете в страницата на категориите

Навярно вече сте запознати с първата стъпка. Също като по-голямата част от действията, които ще извършвате по сайта си, и тук трябва да се намирате в таблото на WordPress-а си.

Подобно на когато създавате категории, за да ги премахнете, трябва да влезнете в страницата с всички категории. Тя се намира под опцията Posts. Когато посочите Posts със стрелката на мишката си, падащото меню ще се покаже, а в него търсим опцията Categories.

Стъпка 2: Изтрийте категорията

Ако искате да изтриете категория, навярно вече сте създавали такава. В този смисъл, презюмираме, че сте запознати със страницата на категориите, какво има на нея и как изглежда тя.

В дясната ѝ половина ще видите кутия, в която са поместени всичките създадени категории.

Намерете тази, която искате да изтриете. Поставете стрелката на мишката върху нея. Ще се появят редица опции. Изтриване (Delete) е най-лесна за откриване, тъй като е в червен цвят.

Кликнете.

Готово.

 

NB! Нито една от публикациите, които са поместени в изтритата категория, няма да бъде премахната.

 

NB! Също така, категорията Uncategorized не може да бъде премахната (но може да бъде преименувана).

Как се променя категория в WordPress

Извършването на промени по категориите ви, също като изтриването им, е лесна задача. Следвайте Стъпка 1 от горната част на този урок. Влезте в страницата с категориите.

Втората стъпка е същата като в горната част, но вместо Delete, ще изберем опцията Edit или Quick Edit.

  • Натискайки Quick Edit, ще активирате скрито подменю, което ще се покаже под името на категорията. В него ще можете да правите промени по името, URL-а ѝ.

  • Опцията Edit, от друга страна, ще отвори отделна страница. В нея ще можете да промените не само името и URL-а на избраната от вас категория, но, също така, бихте могли да изберете на коя друга категория искате настоящата да е „подчинена“, а също така и да напишете описание на категорията, която редактирате.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете: WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation...

Списък на блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress съдържа впечатляващ брой блокове, които ви позволяват да изградите своя сайт точно както си го представяте. Тези блокове са разделени на няколко групи: текстови, медийно съдържание, дизайн, джаджи, блокове от...

Какво представляват блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress използва блокове за съхранението на вашето съдържание. Всеки блок може да се мести и пренарежда. Също така е възможно блоковете да бъдат редактирани, добавяни и премахвани по всяко време. Когато даден блок бъде...

Какво е новото в WordPress 5.9 Joséphine

Какво трябва да знаете: WordPress версия 5.9 с кодово име "Joséphine" бе пусната на пазара на 25.01.2022г. Версията включва в себе си множество подобрения. По-важните от тях са: Тема Twenty Twenty‑Two Лична палитра Нов навигационен блок Подобрен изглед в списък...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This