Home » WordPress » Администрация » Как се изтрива категория в WordPress

Как се изтрива категория в WordPress

Вече споделихме с вас как се създава категория в WordPress. Както и каква е ползата от категоризацията.  Също така, покрихме и как се изтрива публикация в WordPress. Обаче, ако сте изтрили всички публикации в дадена категория, категория, в която нямате намерение повече да публикувате, как да премахнете и нея?

 

Как се трие категория в WordPress

Премахването на ненужни категории в WordPress е лесна задача. За изпълнението ѝ, ще трябва да извършим само две стъпки:

 

Стъпка 1: Отидете в страницата на категориите

Навярно вече сте запознати с първата стъпка. Също като по-голямата част от действията, които ще извършвате по сайта си, и тук трябва да се намирате в таблото на WordPress-а си.

Подобно на когато създавате категории, за да ги премахнете, трябва да влезнете в страницата с всички категории. Тя се намира под опцията Posts. Когато посочите Posts със стрелката на мишката си, падащото меню ще се покаже, а в него търсим опцията Categories.

Стъпка 2: Изтрийте категорията

Ако искате да изтриете категория, навярно вече сте създавали такава. В този смисъл, презюмираме, че сте запознати със страницата на категориите, какво има на нея и как изглежда тя.

В дясната ѝ половина ще видите кутия, в която са поместени всичките създадени категории.

Намерете тази, която искате да изтриете. Поставете стрелката на мишката върху нея. Ще се появят редица опции. Изтриване (Delete) е най-лесна за откриване, тъй като е в червен цвят.

Кликнете.

Готово.

 

NB! Нито една от публикациите, които са поместени в изтритата категория, няма да бъде премахната.

 

NB! Също така, категорията Uncategorized не може да бъде премахната (но може да бъде преименувана).

Как се променя категория в WordPress

Извършването на промени по категориите ви, също като изтриването им, е лесна задача. Следвайте Стъпка 1 от горната част на този урок. Влезте в страницата с категориите.

Втората стъпка е същата като в горната част, но вместо Delete, ще изберем опцията Edit или Quick Edit.

  • Натискайки Quick Edit, ще активирате скрито подменю, което ще се покаже под името на категорията. В него ще можете да правите промени по името, URL-а ѝ.

  • Опцията Edit, от друга страна, ще отвори отделна страница. В нея ще можете да промените не само името и URL-а на избраната от вас категория, но, също така, бихте могли да изберете на коя друга категория искате настоящата да е „подчинена“, а също така и да напишете описание на категорията, която редактирате.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Как се изключват коментарите в WordPress

Съществуват множество причини, поради които бихте искали да спрете коментарите на вашия WordPress уебсайт. Може да опитвате да избегнете спамерски коментари или просто естеството на вашето съдържание да няма нужда от коментари. Каквато и да е причината ви да пожелаете...

Как да сменим езика на датите под публикациите

Ако все още не сте нагласили административния панел на своя WordPress да е на български език, е възможно да се окажете в ситуация, в която всичките ви статии и цялото съдържание на сайта ви да е на български, но датите на публикациите ви да е все още на английски. В...

Как да сменя паролата на WordPress акаунта си

Сигурността в интернет е от изключително значение. Именно поради тази причина, ви препоръчваме да използвате пароли, които са трудни за отгатване. В същото време, е важно паролата да е такава, че вие самите да можете лесно да я запомните. Но без значение колко е важен...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This