Home » WordPress » Администрация » Как се изтрива категория в WordPress

Как се изтрива категория в WordPress

Вече споделихме с вас как се създава категория в WordPress. Както и каква е ползата от категоризацията.  Също така, покрихме и как се изтрива публикация в WordPress. Обаче, ако сте изтрили всички публикации в дадена категория, категория, в която нямате намерение повече да публикувате, как да премахнете и нея?

 

Как се трие категория в WordPress

Премахването на ненужни категории в WordPress е лесна задача. За изпълнението ѝ, ще трябва да извършим само две стъпки:

 

Стъпка 1: Отидете в страницата на категориите

Навярно вече сте запознати с първата стъпка. Също като по-голямата част от действията, които ще извършвате по сайта си, и тук трябва да се намирате в таблото на WordPress-а си.

Подобно на когато създавате категории, за да ги премахнете, трябва да влезнете в страницата с всички категории. Тя се намира под опцията Posts. Когато посочите Posts със стрелката на мишката си, падащото меню ще се покаже, а в него търсим опцията Categories.

Стъпка 2: Изтрийте категорията

Ако искате да изтриете категория, навярно вече сте създавали такава. В този смисъл, презюмираме, че сте запознати със страницата на категориите, какво има на нея и как изглежда тя.

В дясната ѝ половина ще видите кутия, в която са поместени всичките създадени категории.

Намерете тази, която искате да изтриете. Поставете стрелката на мишката върху нея. Ще се появят редица опции. Изтриване (Delete) е най-лесна за откриване, тъй като е в червен цвят.

Кликнете.

Готово.

 

NB! Нито една от публикациите, които са поместени в изтритата категория, няма да бъде премахната.

 

NB! Също така, категорията Uncategorized не може да бъде премахната (но може да бъде преименувана).

Как се променя категория в WordPress

Извършването на промени по категориите ви, също като изтриването им, е лесна задача. Следвайте Стъпка 1 от горната част на този урок. Влезте в страницата с категориите.

Втората стъпка е същата като в горната част, но вместо Delete, ще изберем опцията Edit или Quick Edit.

  • Натискайки Quick Edit, ще активирате скрито подменю, което ще се покаже под името на категорията. В него ще можете да правите промени по името, URL-а ѝ.

  • Опцията Edit, от друга страна, ще отвори отделна страница. В нея ще можете да промените не само името и URL-а на избраната от вас категория, но, също така, бихте могли да изберете на коя друга категория искате настоящата да е „подчинена“, а също така и да напишете описание на категорията, която редактирате.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да ограничим броя на ревизиите на публикациите в WordPress

Съществуват много методи, които бихте могли (и трябва) да използвате, за да опитмизирате своя WordPress уебсайт. Това би помогнало много на сайта ви, както за задържането на вече придобитите потребители, така и за привличане на нови такива. Един от начините, чрез...

Как да персонализираме интерфейса в Гутенберг

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress включва в себе си опции, чрез които можете да персонализирате неговия интерфейс и поведението му. За да ги достъпите, кликнете върху бутона с трите точки в горния десен ъгъл на екрана. Ще се появи падащо меню, в...

Интерфейсът на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Интерфейсът на блоковия редактор на WordPress, наричан Гутенберг, се състои от: основна работна площ, горна лента с инструменти, странична лента, лента за състоянието и контекстна лента с инструменти. Блоковете, които обхващат съдържанието ви,...

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This