Home » WordPress » Персонализиране » Как да сменим езика на датите под публикациите

Как да сменим езика на датите под публикациите

Ако все още не сте нагласили административния панел на своя WordPress да е на български език, е възможно да се окажете в ситуация, в която всичките ви статии и цялото съдържание на сайта ви да е на български, но датите на публикациите ви да е все още на английски.

В този кратък урок ще ви покажем не само как да нагласите датите на публикациите да са на български, но и как да постигнете същия ефект, дори таблото на вашия сайт да е на английски.

 

Как да нагласите датите на публикациите да са на български

За да не се налага на потребителите му да нагласят всичко по отделно, WordPress е изграден по такъв начин, че при промяна на езика на сайта, датите също се сменят на съответния език.

NB! Това не се отнася до часовата зона, в която се намира сайта ви и към която се реферира, когато нагласяте даден пост да се публикува автоматично.

Свързана статия: Как да променим часовата зона на WordPress

От горното става ясно, че за промяна на датите, които се изписват под всяка публикация (освен ако не сте указали на платформата да не показва дата на публикуване), трябва да промените и езика на сайта си. Макар в WordPress уроците на ZETTAHOST.bg вече да е налична статия за промяна на езика на сайта ви, ще повторим накратко как се постига този ефект.

Промяната не езика на вашия сайт, а от там и езика на датите е операция от няколко кратки стъпки. А имено:

  1. Влезте е в административния панел на WordPress
  2. Влезте в General Settings
  3. Променете езика на WordPress-а си
  4. Запазете промените

 

Свързана статия: Как се влиза в административния панел на WordPress

При запазването на промените, всички преведени елементи на сайта ви вече ще бъдат на български език. Това включва и датите на публикация.

Както вече споменахме, обаче, поради липсата на пълни еквиваленти в българския език за някои от термините, понякога се случва така, че преводите в административния панел звучат тромаво, странно и объркващо.

Ако трябва сайта да е на български, за да бъдат и датите на публикацията изписани на родния език, възможно ли е административния панел да е на английски?

 

Как се сменя езика на датата на публикуване, без промяна на езика на сайта?

За щастие, напълно възможно е таблото на вашия WordPress да бъде на удобния за вас език, докато езика на сайта е на български (или друг език, в случай, че сайта ви е насочен към публика от конкретна държава).

За да направите така, че датата на публикация да е на избран от вас език, а таблото на друг, с който се чувствате по-комфортно, трябва да направите две промени в backend-а на вашия WordPress.

 

Промяна 1: Изберете езика, на който искате да бъдат показвани датите на вашите публикации

Тук трябва да извървите вече изброените по-горе стъпки:

  1. Влезте е в административния панел на WordPress
  2. Влезте в General Settings
  3. Променете езика на WordPress-а си
  4. Запазете промените

Тези действия ще променят езика на целия ви сайт с избрания от вас. Това включва и датите.

 

Промяна 2: Променете езиковите настройки на акаунта си

За да промените езика на таблото да бъде удобен за вас, трябва да промените езиковите настройки на акаунта си.

Тази операция също се извършва в административния панел на WordPress. След като вече сте в панела, потърсете опцията Users (потребители), а след това Profile (Профил).

В страницата за настройка на потребителските предпочитания, има опция език. По подразбиране езика е същия като на сайта.

Тоест, ако сте нагласили сайта да е на български език, за да промените датите под публикациите си, то езика на панела за вашия (и всички останали) потребителски акаунти също ще е български.

За да промените това, трябва просто да промените предпочитания за вашият акаунт език и да запазите промените.

Със запазването на направените промени, таблото на сайта ви трябва да е на английски език, докато датите под публикациите са на български.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This