Home » WordPress » Основи на WordPress » Как се добавя контактна форма в WordPress

Как се добавя контактна форма в WordPress

Когато създавате първия си сайт, базиран на WordPress, всичко изглежда ново и може би дори объркващо. Именно поради тази причина сме създали пълното ръководство за изработка на сайт с WordPress. В него сме описали какво е WordPress, как се инсталира CMS-а, как се добавя тема, как се инсталира plugin, как се създават публикации, какви са потребителските роли в системата, предоставили сме също и отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с WordPress.

Оставили сме добавянето на контактна форма в сайта като отделна тема, тъй като не всеки сайт има нужда от такава.

 

Как да добавите контактна форма в WordPress

Най-лесният начин да добавите формуляр за контакт към уебсайта си е като добавите плъгин. За целите на този урок ще използваме приставката за Contact Form 7. Този plugin е навярно най-популярният, предназначен за това и е изключително лесен за употреба.

Разбира се, бихте могли да ползвате и друг такъв plugin, който предпочитате, или ви е препоръчан.

 

Стъпка 1: Инсталирайте и активирайте избрания плъгин за контактна форма

Потърсете и намерете plugin, която ви харесва най-много. В настоящият урок, ще ползваме Contact Form 7. В WordPress уроците на ZETTAHOST.bg има статия за това как се търси, инсталира и активира плъгин.

Ето как трябва да изглежда Contact Form 7, когато го потърсите в търсачката за plugin-и:

 

Стъпка 2: Настройте формата за контакт

След като инсталирате и активирате plugin-а Contact Form 7, към менюто на административния панел ще бъде добавен нов бутон.

Посочвайки с мишката бутона Contact, ще отворите падащото меню, в което трябва да изберете Добави (Add New). Ще бъдете пренасочени към страница, която прилича на тези, в която се създават публикации или страници.

Можете да добавяте или премахвате части от формуляра за контакт, настройвайки я по този начин, спрямо собствените ви нужди.

 

Стъпка 3: Копирайте краткия код на формуляра за контакт

След като зададете контактната форма, от която имате нужда, щракнете върху Запазване. Бутонът се намира в горния десен ъгъл на страницата, подобно на бутона Публикуване при създаване на страница или публикация.

След като запазите формуляра за контакт, под полето за заглавие ще се появи кратък код [shortcode]. При щракване някъде върху синьото поле, в което кодът се намира, той ще бъде маркиран. За вас остава само да го копирате (Ctrl + C; Десен бутон на мишката -> Copy)

 

Стъпка 4: Поставете краткия код в страницата за контакт

Ако искате да имате специална страница за връзка с нас, трябва да създадете такава. За да направите това, създайте нова страница, озаглавете я „Свържете се с нас“ / „Контакти“ или каквото друго име считате за подходящо. Поставете краткия код в текстовото поле на новата страница. Кликнете върху Публикуване.

Докато се намирате в административния панел, краткият код представлява вашата контактна форма. Следователно, ако искате да добавите текст над или под формата за контакт, трябва да ползвате кода за ориентир.

Проверете дали резултатът е това, което очаквате.

NB! Цветът на формата за контакт ще бъде същият като основния цвят на вашата тема. Начинът, по който ще бъде представена тя, също зависи от темата, която използвате.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 5 / 5. Брой гласове: 1

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This